Alpha-Online; Online instructie in Bisdom Breda

20 May 2020

Het Sint Francicuscentrum, het vormingscenrum van Bisdom Breda, verzorgt in samenwerking met Alpha Nederland twee online avonden over het organiseren van Alpha-Online.
Voorafgaand aan deze avonden was er de basiscursus Alpha; Online instructie in Bisdom Breda op 27 mei 2020. Heeft u deze instructie gemist? Klik hier om deze alsnog online te bekijken.

Waarom Alpha-Online?
Alpha Nederland is, in deze tijd waarin het coronavirus ons leven ontwricht, naast bidden en aanpassen, direct begonnen met innoveren. Het is hun missie om kerken te helpen hetzelfde Evangelie te delen op nieuwe manieren. Juist nu! "Dit is geen moment om ons terug te trekken, maar juist een moment om verbinding te maken." Dus helpen zij de kerken om hun Alpha online te geven.

Wat is Alpha?
De Alpha-cursus is een 10 delige interactieve cursus waarin je kennismaakt met de basis van het christelijk geloof en hierover open kunt praten met elkaar. Het is uitdagend, verdiepend en ontspannen.

Voor wie zijn deze instructieavonden?
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor vrijwilligers en pastorale beroepskrachten met ervaring met het organiseren van Alpha.

  • Bijvoorbeeld omdat zij hun Alpha-cursus hebben moeten afbreken in deze coronatijd en deze online willen afmaken, of hierover willen worden geïnformeerd.
  • Of voor diegenen die een Alpha-Online cursus willen gaan organiseren, of hierover denken en er graag mee willen kennismaken hoe dat te doen in de eigen parochie.

Degenen die de basiscursus, Alpha; Online instructie in Bisdom Breda op 27 mei 2020, hebben gevolgd zijn eveneens welkom.
De basiscursus Alpha; Online instructie in Bisdom Breda op 27 mei 2020 bekijken?
Heeft u deze avond gemist dan is hier de mogelijkheid om deze instructie online te bekijken.

Door wie?
De avond wordt geleid door Frank Jansons, relatiemanager Alpha Katholiek van Alpha Nederland samen met Anke Vos, projectmedewerker parochievernieuwing van het Bisdom Breda.

Waarom Alpha?
Voor je vader, je zus, je zoon, je nichtje, je collega, die vragen hebben over het leven en het geloof en misschien niets met de Kerk hebben. Je wilt met hen de onvoorwaardelijke liefde van Christus delen, maar weet niet hoe.

De Alpha-cursus speelt in het boek 'Als God renoveert' van de Canadese priester James Mallon een belangrijke rol in de vernieuwing van het parochieleven. Fr. Mallon roept op om terug te keren naar wat de Kerk in de kern is, in zichzelf missionair. Dat wil zeggen de Kerk helpt mensen om God (beter) te leren kennen en om de relatie met Hem te laten groeien. Leerlingen van Jezus Christus zijn in staat deze missie gestalte te geven. Om God, Jezus te leren kennen en Zijn leerlingen te kunnen worden is Alpha een beproefd hulpmiddel.

Inhoud van de avonden
Avond 1:

  • Waarom Alpha-Online
  • Waarom nu
  • 7 Good practices Alpha-Online delen
  • Training Alpha-Online

Avond 2:

  • Weekend ervaren; de Heilige Geest ervaren
  • Hoe werf je deelnemers voor Alpha-Online

Mocht u Alpha-Online gaan willen organiseren in uw parochie dan is daar ondersteuning bij mogelijk van Alpha Nederland en het Sint Franciscentrum.

Wanneer?
De avonden worden u online aangeboden op de woensdagavonden 3 en 10 juni van 19.30 - 21.00 uur.

Aanmelden en kosten
U kunt u aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Daarna ontvangt u per email een link via welke u aan de online sessies kunt deelnemen.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Een vrijwillige bijdrage is welkom, dit kunt u overmaken op Rabobank NL91RABO0158784022 o.v.v. Alpha-Online; online instructie.

Instructies gemist? klik op onderstaande links om de filmpjes alsnog of opnieuw te bekijken:
Deel 1 Waarom Alpha; Online instructie in Bisdom Breda - 27 mei 2020
Deel 2 Hoe geef je Alpha-Online; Online instructie in Bisdom Breda - 3 juni 2020
Deel 3 Weekend & uitnodigen Alpha-Online; Online training in Bisdom Breda - 10 juni 2020

 

Bijeenkomsten

3 jun 2020 - 19:30 tot 21:00

Hoe geef je Alpha-Online - Online instructie in Bisdom Breda

10 jun 2020 - 19:30 tot 21:00

Vervolgavond Alpha-Online: Weekend ervaren en hoe deelnemers werven - Online instructie in Bisdom Breda