Kansen voor gezinscatechese in de missionaire parochie

22 January 2021

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van het Bisdom Breda, organiseert een webinar met als thema ‘Kansen voor gezinscatechese in de missionaire parochie’. Het webinar vindt plaats op 9 februari 2021 van 20.00 – 21.15 uur via het online videoplatform Zoom.

Voor wie
Mensen werkzaam binnen een parochie, als beroepskracht of vrijwilliger, en betrokken bij het gezinsaanbod; ouders met jonge kinderen of gewoon geïnteresseerden, nodigen wij van harte uit. U kunt alleen deelnemen en ook samen met anderen uit uw parochie.

Door wie
Rosalina Boer- Wirken, projectmedewerker Onderwijs en Catechese van Bisdom Breda, het Sint Franciscuscentrum, zal u inleiden in het onderwerp.

Hoe kunnen parochies gezinnen en kinderen laten groeien in het geloof?
Vanuit een missionaire beweging de kinderen en ouders betrekken bij de opbloei van de Kerk: daar willen we allemaal graag naar toe bewegen! Veel parochies bieden allerlei activiteiten aan voor kinderen. Daar wordt met veel bezieling aan gewerkt. Het vraagt veel van de parochies en betrokkenen om de kinderen en de gezinnen aan te trekken. Is het aanbod zoals het er nu ligt wel voldoende toereikend op het geloofspad van het kind? Zorgen de activiteiten ervoor dat de gezinnen ook op andere momenten de weg naar de Kerk vinden? Is er binnen de parochie een groei in de gemeenschapsvorming waar te nemen? Zit er een logisch verband tussen het aanbod voor de gezinnen? Op onder meer deze vragen wordt in het webinar ingegaan.

Programma van de avond
Gedurende dit eerste webinar zal er worden gesproken over de visie en missie van de parochie in relatie tot het aanbod voor de kinderen en hun ouders. Wat komt aan bod?

• een warm welkom, • het kind in zijn/haar ontwikkeling, • de geloofsgroei van ouders, • de parochie en haar vrijwilligers, • de beweging maken richting gezinscatechese en geïntegreerde sacramenten voorbereiding.

Kinderen zijn de toekomst, en het is niet voor niets dat Jezus tot ons sprak: ‘het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.’ (Marcus 10:13-16)

Na dit eerste webinar zal er, voor de zomervakantie 2021, als vervolg, een impulsbijeenkomst worden gehouden rondom sacramentencatechese en het vinden van een geschikt catechese programma voor kinderen en gezinnen in de missionaire parochie.

Aanmelden en kosten
U kunt u aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Uiterlijk op de dag zelf ontvang u per mail de link om te kunnen inloggen.

Bijeenkomsten

9 feb 2021 - 20:00 tot 21:15

Webinar: Kansen voor gezinscatechese in de missionaire parochie

Zoom