Minicursus Leiderschap en Veerkracht in de parochie

15 July 2019

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, werkt aan parochievernieuwing in de lijn van de boeken ‘Rebuilt’ van Michael White en Tom Corcoran en ‘Als God renoveert’ van James Mallon. Hiervoor ontwikkelt het onder meer samen met het bureau Xpand een vormingsprogramma voor pastorale beroepskrachten en vrijwilligers.

Wat
In dit verband organiseert het Sint Franciscuscentrum de minicursus leiderschap en veerkracht in de parochie.

Wanneer en waar
De cursus vindt plaats op 24 september 2019 van 14.00 uur tot 16.30 uur in centrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK te Hoeven.

Veerkracht en leiderschap
Wanneer u sterk wil staan in het proces van parochievernieuwing moet u beschikken over veerkracht en uithoudingsvermogen. U ontmoet tegenstand, er zijn tegenslagen, de opkomst van activiteiten valt tegen. En dan volhouden in de overtuiging dat uw missie moet en kan slagen. Daarvoor is veerkracht nodig. In deze cursus leert u wat veerkracht is, maakt u samen met de trainers uw eigen veerkrachtscan en leert u hoe u uw eigen veerkracht kunt ontwikkelen. Door een veerkrachtige levensstijl voorkomt u een burn-out. Na deze cursus staan u en uw team sterker in het proces van parochievernieuwing.

Voor wie?
De cursus is bestemd voor priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers en kernvrijwilligers.

Door wie?
Tom Koot en Janny Budding van het bureau Xpand verzorgen de training.

Tom Koot, trainer, adviseur en coach van Xpand. Tom Koot bezit een ruime maatschappelijke en bestuurlijke ervaring in het onderwijs, de parochie en de politiek. Hij is geboeid door het ontwikkelen van mensen en organisaties. Hij is een verbinder die oplossingsgericht werkt. Hij volgde de lerarenopleiding geschiedenis en Engels en studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden.

Janny Budding is senior-trainer en consultant van het bureau Xpand. Zij studeerde Social Studies aan de Christelijke Hogeschool Ede en is gespecialiseerd in loopbaancoaching en leiderschapscoaching. Ze heeft veel ervaring met strategie- en teamontwikkeling.

Het bureau Xpand ondersteunt organisaties in het realiseren van hun eigen missie en roeping. Dankzij Xpand ontwikkelen organisaties zich en kijken zij over de eigen grenzen. Zo groeien instellingen in hun kerncompetentie. Het bureau Xpand heeft een ethisch kompas waarbinnen respect voor de menselijke waardigheid centraal staat. Xpand zoekt steeds naar mogelijkheden om mensen met elkaar te verbinden.

Inschrijven en kosten
U kunt u aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Het Sint Franciscuscentrum biedt de cursus kosteloos aan. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Er is een maximum aan het aantal deelnemers van twintig personen.
 

 

Bijeenkomsten

24 sep 2019 - 14:00 tot 16:30

Minicursus: Leiderschap en Veerkracht in de parochie

Bovendonk, Johanneszaal, Hofstraat 8, Hoeven