Tweede impulsavond Parochievernieuwing

29 April 2019

Leiderschap en gebed
Op 12 juni organiseert het Sint Franciscuscentrum de tweede impulsavond over parochievernieuwing. De noodzaak van parochievernieuwing wordt breed gevoeld, nu we de tijd van de volkskerk gaan verlaten en we een nieuwe periode van missie tegemoet gaan. De vraag is hoe de nieuwe, missionaire parochie, gestalte kan krijgen.

Op de impulsavond parochievernieuwing van 29 mei 2018 hebben we enkele initiatieven gepresenteerd: Rebuilt, een model van parochievernieuwing uit Verenigde Staten dat onder meer in Den Bosch in praktijk wordt gebracht, en een ‘Routeplanner voor de parochie van nu’, die in Leiden is ontwikkeld.

In alle initiatieven voor parochievernieuwing spelen de thema’s ‘leiderschap’ en ‘gebed’ een centrale rol. Die thema’s willen wij op deze impulsavond verder uitdiepen.

Tom Koot, trainer bij Xpand met veel ervaring in het begeleiden van pastorale teams, hebben wij gevraagd de betekenis en vormen van goed leiderschap in de context van een nieuwe missionaire parochie toe te lichten. Egbert Bornhijm, stafmedewerker van het vicariaat Middelburg en staflid van het Sint Franciscuscentrum, gaat met enkele mensen in gesprek over initiatieven van gezamenlijk gebed in de parochie. Verder blikken we aan het begin van de bijeenkomst terug op de ontwikkelingen in ons bisdom sinds de vorige impulsdag en geven we aan het einde mogelijkheden om verder met parochievernieuwing aan de slag te gaan. We beginnen met soep en een broodje en we nodigen u graag uit om de avond met een drankje te besluiten.

Voor wie?
De avond is bedoeld voor pastorale beroepskrachten, bestuursleden en (kern)vrijwilligers uit het bisdom. Wilt u uw kernvrijwilligers attenderen op deze impulsavond?

Aanmelden en kosten
U kunt u inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Programma

17.15uurOntvangst
17.30uurAvondgebed
18.00uurMaaltijd
18.45uurOpening – bisschop Liesen
18.50uurTerugblik – Geerten Kok, bisschoppelijke gedelegeerde voor kerkopbouw
19.00uurLeiderschap en parochievernieuwing – Tom Koot, Xpand
20.00uurPauze
20.30uurGebed als pijler voor parochievernieuwing – Egbert Bornhijm
21.00uurPanelgesprek – Geerten Kok
21.25uurAanbod verder aan de slag met parochievernieuwing
21.35uurAfsluiting door de bisschop en daarna een drankje
22.00uurEinde van de avond

 

Bijeenkomsten

12 jun 2019 - 17:30 tot 21:30

Tweede impulsavond parochievernieuwing

Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven