Aftrap Studiejaar Jongeren 2017-2018

15 August 2017

Voorafgaand aan de zomervakantie werd alle jongeren een ‘zonnige, leuke, rustgevende en bovenal ook gezegende vakantietijd’ toegewenst. Met de suggestie wellicht wat extra tijd aan God te geven, door wat meer te bidden of eens in de Bijbel te lezen, of je extra in te zetten voor een ander. Nu de zomer voorbij is, en het nieuwe studiejaar begonnen, is het mooi elkaars ervaringen hiermee te delen. En natuurlijk is het ook belangrijk om samen vooruit te kijken naar wat dit nieuwe jaar allemaal te bieden heeft, en welke plek God hierin heeft. Daarom komen we met de jongeren van het Bisdom Breda bij elkaar als aftrap van het studiejaar, en wel op 24 september 2017 in Roosendaal.

 

Meevieren met Sant’Egidio

In de middag sluiten we aan bij de feestelijke gebeurtenis in Roosendaal, waar De Diaconale Stad zich officieel aansluit bij Sant’Egidio. Stichting Sant’Egidio zet zich wereldwijd in voor het bevorderen van zowel een spirituele als diaconale dimensie in een stad. De Sant’Egidio gemeenschap in Amsterdam ontving hiervoor tijdens het Katholieke Jongerendag Festival in 2015 de HOOP Award. Het is mooi om ook als jongeren vertegenwoordigd te zijn bij de toetreding van Diaconale Stad Roosendaal bij deze bijzondere gemeenschap.

 

Etentje

Aansluitend gaan we ‘s avonds met de jongeren uit eten, om met elkaar bij te praten over onze beleving van de vakantie. Ook zullen we samen vooruitkijken naar dit nieuwe studiejaar. Welke rol heeft God, en het geloof hierin? En wat zijn mooie dingen om als jongeren van het bisdom samen te ondernemen?

 

Praktische info

Wanneer: zondag 24 september 2017

Tijd: 14.00u-17.00u Sant’Egidio, 17.30u-19.30u Etentje

Waar: OLV kerk Kade 23, aansluitend nader te bepalen restaurantje in Roosendaal

Voor wie: jongeren van 16-30 jaar

Aanmelden: vóór 20 september via het inschrijfveld rechts bovenin op deze webpagina, of een email naar jong@bisdombreda.nl (je hoeft je niet ook nog apart voor de Sant’Egidio bijeenkomst aan te melden)

Kosten: 7,50 euro p.p. als tegemoetkoming in de kosten voor het etentje. Graag ter plaatse contant betalen aan de jongerenwerker. (Mocht dit geldbedrag een probleem zijn, laat het dan weten bij je aanmelding, dit mag namelijk geen reden zijn om niet te kunnen komen.)

 

Goed om te weten...

Mocht je alleen in de middag kunnen komen, of alleen voor de maaltijd ’s avonds, dan is dat natuurlijk mogelijk. Geeft dit even aan bij je aanmelding.

Er worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen met de catering bij de bijeenkomst in Roosendaal. Vind je het leuk om hierbij te helpen, en meteen het diaconale karakter van Sant’Egidio in de praktijk te brengen? Laat dit dan even weten bij je aanmelding. Je wordt dan om 13u in Roosendaal verwacht voor catering-instructies.

 

Hopelijk tot ziens de 24e!

Bijeenkomsten

24 sep 2017 - 14:00 tot 19:30

Aftrap Studiejaar Jongeren 2017-2018

Kade 23, Roosendaal