Eenmalige online sessie over online katholiek-zijn

15 April 2020

Door alle maatregelen rond het Coronavirus is het nu niet mogelijk samen te komen om eucharistie te vieren. Op veel plaatsen worden online alternatieven aangeboden, bijvoorbeeld door een eucharistieviering te livestreamen. In deze online-sessie gaat br. Michael-Dominique Magielse o.p. in op de voor- en nadelen van online liturgie en over de (online) mogelijkheden om in deze coronacrisis tot een ontmoeting met Christus te komen.

Voor veel mensen is dit een mooie oplossing om toch betrokken te blijven op hun geloofsgemeenschap en op het mysterie van het sacrament van de eucharistie, terwijl anderen het maar niets vinden en zoeken naar andere alternatieven, zoals WhatsApp-gebedsgroepen.

Michael-Dominique Magielse o.p. is dominicaan en als theoloog gespecialiseerd in de relatie religie en media (MA) en in de liturgiewetenschappen (STL). Hij werkt hij aan de School of Catholic Theologie (TST) van Tilburg University aan een promotieonderzoek naar digitale vormen van liturgie. Hij woont in een dominicanenklooster in de binnenstad van Rotterdam, waar hij zich bezighoudt met digitale vorming van prediking, onder meer via internet en sociale media. 

Aanmelden kan hier

Bijeenkomsten

24 apr 2020 - 20:00 tot 21:30

Eenmalige online sessie over online katholiek-zijn

Online