Goede Week en Pasen voor JONGEREN

Volgende week wordt ook wel de ‘Goede Week’ genoemd, deze begint aanstaande zondag met Palmzondag. Aan het eind van de Goede Week vindt het ‘Paastriduüm’ plaats (Witte donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag), waar de kern van ons geloof overwogen en gevierd wordt, en dat toe leidt naar het grote feest van Pasen. Het is mooi en bijzonder om als jongere iets van het Paastriduum mee te maken, als voorbereiding op Pasen. Ook in het Bisdom Breda zijn er allerlei mogelijkheden hiertoe. Hier volgt een overzicht van enkele activiteiten die speciaal voor tieners en jongeren worden georganiseerd. Neem het lijstje goed door en kijk of er iets voor jou bij staat!

 

1. Vrijdag 7 april – Hartstocht in Roosendaal

Op vrijdagavond 7 april vindt van 18.30 uur tot 21.30 uur ‘Hartstocht’ plaats, op en bij het Tongerloplein. In een gevarieerd programma wordt stilgestaan bij de passie van Jezus Christus en bij de passie en hartstocht waarmee mensen in onze dagen de idealen van Jezus gestalte geven. Er zijn optredens van koren en bands, en op het plein worden diaconale activiteiten en enkele andere goede doelen vertegenwoordigd. Ook vindt ‘café met verdieping’ plaats en kan de tentoonstelling rond de kruisweg van de Sint Jan gratis bezocht worden. Een inspirerende avond wordt het zeker!

 

2. Zondag 9 april – Palmzondag viering voor & door jongeren in Waddinxveen

Palmzondag is de 'jaarlijkse WJD dag', en valt dit jaar op 9 april. Ook dit jaar wordt er op deze dag speciaal iets georganiseerd voor de jongeren van het bisdom Breda. Dit gebeurt net als afgelopen jaren samen met de jongeren van het bisdom Rotterdam. Het is heel bijzonder om op deze dag met jongeren vanuit de hele wereld verbonden te zijn rondom hetzelfde thema, en in gebed. Ook is het een uitgelezen kans om andere jongeren te ontmoeten en met elkaar allerlei aspecten van het katholieke geloof verder te ontdekken. Hier wil je bij zijn!

 

3. Do 13, Vr 14 en Za 15 april - PAASDRIEDAAGSE VOOR TIENERS EN JONGEREN in Bergen op Zoom

Wil jij de laatste dagen uit het leven van Jezus meebeleven? Wil je weten waarom de dag dat Jezus sterft Goede Vrijdag heet? Ben je benieuwd wat er gebeurt als The Passion afgelopen is? Vier Pasen met tienergroep On the Move in Bergen op Zoom! Witte Donderdag viering, met aansluitend het kijken van The Passion op groot scherm, een Goede Vrijdag wandeling én de Paaswake met de parochie. Een echte aanrader! Check voor meer informatie de volgende flyer: 

 

4. Donderdag 13 april – The Passion in Leeuwarden

Ook dit jaar weer wordt The Passion georganiseerd, waarbij het lijdensverhaal van Jezus groots in real-life wordt uitgebeeld, in musical stijl. Dit jaar vindt The Passion plaats in Leeuwarden... wat ver weg misschien, maar voor de liefhebber is hier meer informatie te vinden.

 

5. Vrijdag 14 april – Kruisweg voor jongeren in Breda

Om 20.00u start in de Mariakerk te Breda de kruisweg voor jongeren. Nog nooit gedaan? Dit is je kans het eens mee te maken!

 

6. Zaterdag 15 – maandag 17 april – Easter Festival bij Chemin Neuf in Oosterhout

Vier mee en verwelkom de opgestane Christus! Ontdek het geheim van de Opstanding en vier Pasen met jongeren uit heel Europa. Op het programma: Lezingen – Gebed – Feest – Ontmoeting – Liturgie van Pasen… en nog veel meer! (ook mogelijk om vanaf donderdag al aanwezig te zijn). Check voor meer info het FB event

 

7. Vieringen in je eigen parochie

Ook in je eigen parochie zijn er allerlei vieringen in de Goede Week. Ga op zoek in welke kerken bij jou in de buurt de liturgie van deze dagen wordt gevierd, en sluit eens aan bij de H. Mis op donderdag, de liturgie van de kruisverering op vrijdag, het bidden van de kruisweg, en natuurlijk het vieren van de paaswake op zaterdagavond en de paasmis op zondag! Alle parochies met website zijn te vinden op de website van het Bisdom Breda.

 

Een hele mooie voorbereiding toegewenst in de Goede Week, en alvast een Zalig Pasen!