Impulsavond Tiener-en Jongerenwerk 2018

Nina Mertens 18 January 2018

Op maandagavond 26 februari vindt er een diocesane Impulsavond Tiener- en Jongerenwerk plaats, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij (of geinteresseerd is in) tiener- en jongerenwerk in de parochie. Het is niet zomaar iets om je in te zetten voor tieners en jongeren in de Kerk, daar gaat heel veel tijd, energie en toewijding in zitten. Maar van groot belang is het zeker, voor de tieners en jongeren zelf, de Kerk en de samenleving. Ons geloof heeft zoveel te bieden, dat we dat graag willen doorgeven aan de ‘volgende generatie’. Graag wil het bisdom in dit werk ondersteunen, aanmoedigen en op weg helpen.

 

Visie, ervaringsverhalen en uitwisseling

Visie, ervaringsverhalen en uitwisseling zijn aspecten die centraal staan tijdens de avond. Hopelijk mag je als deelnemer ontdekken dat hetgeen jij doet (of wellicht wil gaan opzetten), past in een groter plaatje. En mag je inspiratie en tips opdoen van tiener- en jongerengroep leiders die jou zijn voorgegaan en op het moment nog steeds actief zijn binnen het tiener- en jongerenwerk in een parochie.

 

Programma

18.45u Inloop met koffie en thee

19.15u Aanvang: welkom en kennismaking

19.20u Situatieschets jongerenpastoraat, met aandacht voor synode 'Jongeren' en visie bisdom (Nina Mertens, jongerenwerker)

19.35u Drie presentatierondes:

- tienergroep On the Move, Bergen op Zoom (Fredi Hagedoorn, Nancy van der Zande)

- tienergroep Postduiven, Breda (Arjan Steltenpool)

- jongerengroep RKJ Quo Vadis, Oosterhout (Roy Soeters)

20.20u  Pauze

20.30u  Onderlinge uitwisseling in kleine groepjes

21.15u Gezamenlijk gebedsmoment, alles toevertrouwen aan onze lieve Heer

21.30u  Afsluiting, aansluitend informele borrel met boeken/methoden tafel

22.00u  Einde avond

 

Praktische informatie

De impulsavond vindt plaats op maandag 26 februari 2018, van 18.45u – 21.30u (borrel tot 22.00u). De locatie is het klooster direct naast de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk, Kade 23, 4703 GA te Roosendaal (op loopafstand van station Roosendaal, gratis parkeergelegenheid bij het klooster en parkeerterrein Kadeplein op enkele minuten loopafstand).

Aanmelding voor de impulsavond verloopt via deze website, en kan t/m 25 februari (op het laatste moment aanschuiven mag, maar een indicatie is handig voor de inkopen). In het opmerkingen vak kun je vermelden bij welke parochie, of tiener/jongerengroep, je betrokken bent en in welke hoedanigheid. Maar natuurlijk ben je ook welkom als je nog nergens betrokken bij bent en gewoon eens wilt komen uit interesse. De avond wordt gratis aangeboden, het is mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven als tegemoetkoming in de kosten. Het is wellicht handig om schrijfmateriaal mee te nemen, voor als je aantekeningen wil maken of contactgegevens wilt uitwisselen.

 

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een email naar jong@bisdombreda.nl. Van harte welkom!

 

Bijeenkomsten

26 feb 2018 - 18:45 tot 21:30

Impulsavond Tiener-en Jongerenwerk 2018