Palmzondag Jongeren 2018

Nina Mertens 30 January 2018

''Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God". Dit is het thema van de 33e Wereld Jongeren Dag, die op Palmzondag* wereldwijd gevierd zal worden door jongeren in de bisdommen. Ook in het Bisdom Breda komen jongeren op 25 maart samen om elkaar te ontmoeten en zich in dit thema te verdiepen, samen met bisschop Liesen.

De jongeren sluiten aan bij de heilige mis om 10.30u in de kathedraal van Breda, waarin bisschop Liesen voorgaat. Voorafgaand aan de mis is er om 10.00u de optie kinderen mee te helpen met het maken van een palmpaasstok. Dit vindt plaats in de ruimte direct naast de kerk. Aansluitend aan de heilige mis gaan de jongeren naar het bisdomkantoor (Veemarktstraat 48) voor een verzorgde lunch. Bisschop Liesen zal hen inleiden in het thema, waarna een interactieve verwerking volgt. Ook zal tijdens deze Palmzondag bijeenkomst de Nederlandse reis naar de internationale WJD in Panama, januari 2019, gepresenteerd worden. Na het inhoudelijke gedeelte wordt er o.l.v. Steven van Roode een stadswandeling gemaakt door Breda langs beeltenissen van Maria, is er een afsluitend gebedsmoment en een informele borrel. 

De bijeenkomst begint met de heilige mis om 10.30u, en is om 16.30u weer afgelopen (borrel tot 17.00u). De dag is bedoeld voor jongeren van 16-30 jaar. Deelname aan deze jongerenbijeenkomst is gratis. Laat uiterlijk 24 maart even weten of je komt via het aanmeldformulier op deze website, of via het FB event. Van harte welkom!

 

 

*Palmzondag, ook wel Palmpasen of Passiezondag genoemd, is de laatste zondag voor Pasen, waarop de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem wordt gevierd. Dit jaar valt Palmzondag op zondag 25 maart. Ieder jaar komen op deze dag in alle bisdommen ter wereld jongeren samen om de 'Wereld Jongeren Dag' (World Youth Day) te vieren. Jaarlijks wordt deze WJD gevierd op diocesaan niveau, met een bijzondere internationale bijeenkomst in elke 2 à 3 jaar.

De eerstvolgende internationale WJD staat gepland in januari 2019 te Panama. Hierbij sluiten we ook met jongeren van het Bisdom Breda aan, middels de landelijke reis die georganiseerd wordt vanuit alle bisdommen en Jong Katholiek. Paus Franciscus heeft voor deze 33e WJD op 25 maart aanstaande het thema gekozen: ''Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God" (Lc 1:30). Dit is een mooie opvolging op het thema van vorig jaar ("The Mighty One has done great things for me, and holy is His Name", Lc 1:49) en een opstap naar het thema van de internationale WJD in Panama (“I am the servant of the Lord. May it be done to me according to your word”, Lc 1:38).

 

 

 

Bijeenkomsten

25 Mar 2018 - 10:30 tot 16:30

Palmzondag Jongeren 2018