Stille Omgang 20 maart 2021

5 March 2021

Op 20 maart is er de Stille Omgang, met een jongerenprogramma. De Stille Omgang is een jaarlijkse processie in stilte door de stad Amsterdam, waarbij het 'wonder van Amsterdam' herdacht wordt: een wonder met de Eucharistie dat in 1345 plaatsvond. 

Nu we niet met z’n allen naar Amsterdam kunnen komen, kunnen we daar niet gezamenlijk de Stille Omgang lopen. Echter kunnen we hem wel in gebed verbonden tegelijkertijd samen lopen. We nodigen je uit om rond half acht een gebedswandeling door je eigen dorp/stad te maken, terwijl je de rozenkrans bidt en voor de 5 intenties van de Stille Omgang bidt. Per geheim voeg je de intenties van de SO in en zo bidden we met honderd jongeren voor dezelfde intenties tegelijk.

De intenties zijn:

1) Voor koning en vaderland

2) Voor zeevarenden en vluchtelingen

3) Voor de gevallenen

4) Voor de kerk, paus en de te herstellen eenheid onder de christenen

5) De luisterende mens is AANWEZIG in de Ander

Om 19 uur start het online jongerenprogramma pater jezuïet Jan Stuyt die over het thema ‘luisteren’. Hij zal spreken over pater Frans van der Lugt, die op zijn missiepost in Syrië bleef en vijf jaar geleden daar om het leven kwam. Na deze inleiding zijn er twee workshops waar uit te kiezen valt. Corine van der Loos spreekt over ‘Houden van goede en slechte mensen, kun jij dat ook?’ en Paul Graas over ‘De christen die wil leren luisteren’. Na de interactieve workshops is er een geleide aanbidding, waarin kapelaan Nars Beemster het gebed leidt. Om 20:30 uur sluiten we aan bij de gelivestreamde algemene Mis vanuit de Stille Omgang. Daarna is de Stille Omgang te volgen.

Klik hier voor meer informatie.