WJD@home ONLINE met Monseigneur Liesen!

22 December 2020

Op zondag 31 januari zijn alle jongeren van 16-30 jaar van harte uitgenodigd voor de WJD@home. Vanwege de verlengde lockdown komen we samen via zoom. Dat hopen we te doen met een grote groep jongeren en wel degelijk rondom Monseigneur Liesen. Hij zal jullie zien op een groot scherm en jullie zo ontmoeten. Ook als je buiten het bisdom Breda woont hopen we dat je je aanmeldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Als thema nemen we het WJD jaarthema van 2021: "Sta op. Ik benoem je als getuige van wat je hebt gezien.” (Handelingen 26, 16). Onze bisschop Monseigneur Liesen zal ons daarin inleiden! 

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00

Voorstelrondje.

15.30Inleiding door Bisschop Liesen. 

 

16.00Uiteen in deelgroepjes om te delen over de vraag: "Wat heeft mijn hart geraakt in deze inleiding?"
16.20Korte presentatie door Kapelaan Jochem over de WJD in Lissabon. 
16.30Afsluiting met muziek, gebed en voorbedes. Zegen door Bisschop Liesen. 

 

Aanmelden

Meld jezelf aan via het formulier op deze pagina, dan sturen we je op tijd de zoomlink. 

Meer over de WJD

In de zomer van 2023 nodigt Paus Franciscus alle jongeren van over de hele wereld uit voor de wereldjongerendagen in Lissabon, Portugal. “Mijn wens is om ook met een groep uit het Bisdom Breda te gaan”, vertelt Kapelaan Jochem van Velthoven. “Op 31 januari aanstaande gaan we ons daar met de Nederlandse jongeren corona-proof op voorbereiden.” Ook al heb je nog geen enkel idee of je meegaat naar Lissabon in 2023, het is fijn om elkaar te spreken en samen te bidden! 

Kapelaan Jochem: “Ik ben zelf drie keer mee geweest naar de Wereld Jongerendagen (WJD). In 2011 naar Madrid in Spanje, in 2013 naar Rio de Janeiro in Brazilië en in 2016 naar Kraków in Polen. Het is echt geweldig om met een groep enthousiaste Nederlandse jongeren op reis te gaan. Jongeren die echt zin willen geven aan hun leven en geloven dat Christus hen ziet en om hen geeft. En dan kom je daar en zijn er nog honderdduizenden jongeren van alle continenten van de wereld. Bij de afsluitende mis ben je doorgaans met 1 tot 2 miljoen jongeren; geen popartiest die dat voor elkaar krijgt! Minstens zo bijzonder is de zinderende vreugde die de jongeren hebben: niet zozeer omdat ze een leuk feestje hebben, maar een diepe echte vreugde omdat ze weten dat Christus bij ze is en dat er hoop is voor de wereld en de Kerk!” 

Bijeenkomsten

31 jan 2021 - 15:00 tot 17:00

WJD@home