Zomerkamp voor Tieners 2018

3 July 2018

"Bedankt voor deze heel bijzondere week! Ik ben blij dat ik naar het kamp ben gekomen, het was een erg speciale tijd voor me." Zomaar een reactie van een deelnemer aan het zomerkamp van afgelopen jaar, waaraan de afgelopen jaren ook tieners uit het Bisdom van Breda hebben deelgenomen.

Vanuit het Bisdom Breda zelf wordt er in de zomer geen katholiek tienerkamp georganiseerd. Wel vindt er in Nederland een internationaal tienerkamp plaats, waaraan enkele mensen vanuit het Bisdom Breda meehelpen in de organisatie. Vandaar dat heel in het bijzonder ook de tieners vanuit het bisdom voor dit zomerkamp worden uitgenodigd! Je kunt je als individuele deelnemer opgeven, maar bijvoorbeeld ook met enkele tieners van je tienergroep komen.

 

Praktische Informatie

Het gaat om het Europese Life Teen Zomerkamp, dat dit jaar voor de 11e keer georganiseerd wordt. Het kamp vindt plaats in bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt (NL) van maandag 23 t/m zaterdag 28 juli 2018. Er worden zo’n 120 tieners verwacht vanuit verschillende Europese landen: tieners uit Nederland, Duitsland, Spanje, Schotland, Frankrijk, en tieners van Amerikaanse legerbasissen in Europa. De leiding is in handen van een enthousiaste groep van met name Nederlandse jongeren, enkele gezinnen en kamppriesters. Alles wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden middels vertaalapparatuur, de deelgroepen worden ingedeeld op eigen land/taal. Kosten zijn 210 euro per persoon (maar mogen nooit een obstakel vormen tot deelname, geef dit aan via een emailbericht).

 

Thema en programma

Het is een week waarin tieners meer leren over wie God is, wat de Kerk te bieden heeft en over onderlinge vriendschap. Dit geeft mogelijkheid de vreugde van het katholieke geloof te ontdekken, samen met leeftijdsgenoten. Daarnaast is er ook volop tijd voor sport en spel, muziek, creativiteit en gezelligheid. Al deze aspecten van het kamp staan in het thema van dit jaar 'Heart of God'. Kapelaan Jochem van Velthoven (regio Alphen-Gilze) is betrokken bij de voorbereidingen en de hele week aanwezig als kamppriester, en jongerenwerker Nina Mertens is een van de kamporganisatoren. Bisschop Liesen heeft afgelopen jaar een bezoek gebracht, dat zal dit jaar wederom het geval zijn.

 

Opgave en verdere informatie

Voor meer informatie en opgave: zie de bijgevoegde flyer en de website www.lifeteen.nl. Er zijn al bijna 100 aanmeldingen, maar voor Nederlandse tieners nog enkele plekken beschikbaar! Dit filmpje geeft je een beetje een beeld van het kamp. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de jongerenwerker van het Bisdom Breda via jong@bisdombreda.nl, of direct met de organisatie van het Life Teen zomerkamp via summercamp@lifeteen.nl.

Bijeenkomsten

23 - 28 juli 2018

Zomerkamp voor Tieners 2018

Helvoirt, Udenhoutseweg 15, 5268 CG