Huiswerkbegeleiding in Breda

Martijn Kurstjens 22 December 2017

Binnen het project Nieuwe Diaconie in de Nieuwe Parochie van het Sint Franciscuscentrum start op 1 januari 2018 in de wijk Tuinzicht in Breda huiswerkbegeleiding voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben. In de Nieuwe Meidoorn (http://denieuwemeidoorn.nl) komen kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar wekelijks samen voor coaching en begeleiding.

Kleinschalig

De kinderen die aan de huiswerkbegeleiding deelnemen krijgen individuele begeleiding van een aantal vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven. Door de kleinschaligheid kunnen de kinderen direct en persoonlijk geholpen worden. Er aandacht voor het kind en voor zijn of haar hulpvraag. Naast huiswerkbegeleiding zal er in de loop van het project ook aandacht worden geschonken aan de algehele ontwikkeling.

Start November 2017

In november en december 2017 heeft de activiteit proefgedraaid in de 'Nieuwe Meidoorn'. De Nieuwe Meidoorn is een locatie waar een breed palet aan diensten wordt aangeboden met het oog op de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen van de wijken Tuinzigt en Westerpark. Deze activiteit is tot stand gekomen in samenwerking met Surpluszorg die ook in 'de Nieuwe Meidoorn' gevestigd is.

Meedoen?
Op dit moment wordt er nog gezocht naar extra begeleiders om het initiatief te dragen. Heeft u interesse? Neem dan door middel van het contactformulier contact op met Martijn Kurstjens of via mkurstjens@bisdombreda.nl