Nederlandse uitgaven 'Als God Renoveert' en 'Rebuilt'

Egbert Bornhijm 4 February 2019

Vorig jaar in mei 2018 kwamen meer dan 100 vrijwilligers en beroepskrachten bijeen op de Impulsavond parochievernieuwing in Bovendonk te Hoeven. Er werden nieuwe ideeën en impulsen voor de parochie opgedaan.
Toen kondigden we al aan dat de twee boeken over parochievernieuwing in een Nederlandse vertaling zouden verschijnen.

  • Als God renoveert (Divine Renovation 2014) vertelt het verhaal van de Canadese Sint Benedictusparochie van James Mallon pr en zijn team (uitgave door Adveniat).
  • Rebuilt. Samen bouwen aan een vitale parochiegemeenschap (Rebuilt, Awakening the Faithful, Reaching the Lost, and Making Church Matter 2013) gaat in op de situatie in de Noord-Amerikaanse Geboortekerk van Michael White pr en pastoraal medewerker Tom Corcoran (uitgave door Betsaida).

De auteurs laten zien hoe een parochie kan veranderen, als ze biddend haar missie herontdekt en met Gods hulp in de praktijk gaat brengen. De auteurs beschrijven geen ‘knip-en-plak’ methode, die we hier zo even kunnen toepassen. Nee, het gaat om ‘geleefde waarden’, zoals aandacht voor kwalitatief goede muziek, gastvrijheid, betekenisvolle gemeenschap, inzet en het benutten van elkaars talenten, inclusief goed leiderschap.
De auteurs nodigen ons uit om deze waarden toe te passen in onze eigen context. Als God renoveert legt in de eerste hoofdstukken van het boek een sterk theologisch fundament. Rebuilt daarentegen is iets praktischer van aard en leest daardoor gemakkelijker weg.

Lees en bespreek beide boeken met uw pastoraal team en kernvrijwilligers!
Om u hierbij te helpen heeft het Centrum voor Parochiespiritualiteit Leeswijzers ontwikkeld.
Voor meer informatie, ook over hoe u deze boeken kunt bestellen, zie www.parochiespiritualiteit.org