Dag van de Liefde bij Life Teen Breda op 14 februari

22 February 2021

Afgelopen zondag 14 februari was er weer een Life Teen Breda avond met een groep tieners uit Breda en omgeving. In deze tijd bestaat zo’n avond uit het vieren van de Eucharistie, en een kort na-programma in de kerk. Dit keer volgt een impressie van deze avond in de vorm van de ervaring van Maria-Alejandra, een van de kernteamleden van het Life Teen Breda team.

Het was zondag een speciale dag, Valentijnsdag, de dag van de liefde. Op deze dag kwamen we bij elkaar met de tieners voor Life Teen. Het begon met het vieren van de Heilige Mis. Enkele woorden die vooral mijn aandacht trokken waren die van de tweede lezing: "of gij dus eet of drinkt, of wat gij ook doet, doet alles ter ere Gods." Hoe vaak staan ​​we stil bij de gedachte dat onze daden God kunnen verheerlijken? We kunnen gebruik maken van eten of drinken, een feestje, een examen, een prestatie, een evenement ... het zijn allemaal goede gelegenheden om de Heer te verheerlijken.

Op zondag besloten we de Heer te verheerlijken door de dienstbaarheid: samen schreven we na afloop van de Heilige Mis kaartjes aan de ouderen van de parochie. We lieten ze weten dat we aan hen denken en dat we bidden dat we elkaar snel kunnen zien. Het was een prachtig moment om na te denken en nieuwe manieren te ontdekken om God te dienen met onze daden.

Laten we elkaar uitnodigen om navolgers van Christus te zijn, laten we een voorbeeld voor anderen zijn. Dat als iemand ons ziet, ze God in ons kunnen zien, dat ze onze dienst en naastenliefde zien, precies zoals Jezus ons heeft geleerd. En laten we niet bang zijn voor de toekomst, want God is altijd bij ons, hij leidt en beschermt ons en heeft een perfect plan voor jou, mij en ieder van ons.

Laten we ondertussen doorgaan met het vieren van de dag van de liefde, elke dag van het jaar.

 

De volgende Life Teen Breda bijeenkomst is op zondag 14 maart 2021: alle tieners van harte welkom!