#Dreamteam! bij Life Teen Breda

15 November 2019

#Dreamteam! Helemaal in het thema van de Life Teen avond, ‘Be Chosen’, kozen de tieners afgelopen zondag in twee groepen hun dreamteam bij elkaar. ‘Er is een orkaan op komst; welke tien mensen zou jij in je team kiezen om de kans op overleving zo groot mogelijk te maken?’ Er werden allerlei namen genoemd, van Piet Paulusma (die weet alles over het weer), tot Trump (die heeft veel bunkers om in te schuilen), tot aan Jezus (die kan over water lopen). Creatieve breinen waren in elk geval voldoende aanwezig in de groep van zo’n 20 tieners die naar Life Teen in Breda waren gekomen.

De avond ging zoals gewoonlijk van start met het vieren van de Eucharistie. Bij het openings- en slotlied klonken hobo, fagot, viool, piano, en gitaarklanken door de Laurentiuskerk, om het gezang van de aanwezigen te ondersteunen. In de lezingen en de preek werden de tieners geholpen zich te richten op het eeuwig leven, maar ook te zien dat God en zijn koninkrijk in deze wereld al aanwezig is, wat een vreugde mag zijn voor ons.

Na een pauze met vanalles lekkers te eten en drinken, en na het openingsspel, werden de tieners verder meegenomen in het thema Be Chosen. Zoals zij hun dreamteam hebben gekozen, zo is ook ieder van hen uitgekozen door God. Het eerste gebod van de tien geboden stond centraal deze keer: ‘Ik ben de Heer, uw God. Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen.’ God vraagt ons hierin of wij zijn volk willen zijn. Hij nodigt ons uit om in een persoonlijke relatie te zijn met hem, en wij mogen daar antwoord op geven. In ons antwoord mogen we ervoor kiezen God te aanbidden en Hem te beminnen. Wij mensen zijn gemaakt om God te aanbidden. Als we ervoor kiezen niet Hem te aanbidden, zullen we iets of iemand anders aanbidden, maar dat zal ons uiteindelijk niet het gelukkigst maken. Hierover werd in deelgroepjes, opgesplitst naar leeftijd, nog doorgepraat. De tieners hadden ook nog tijd na te denken over de plaats die zij God geven in hun leven en over iets concreets wat ze kunnen doen de komende weken om God op de eerste plaats te zetten. Bijvoorbeeld iedere dag een gebedje bidden, of God danken voor iets in hun leven.

De avond werd afgesloten met een moment van gebed. Een persoonlijke zegen met wijwater stond hierbij centraal. Een zegen is immers een ontmoeting met God, waardoor we herinnerd worden aan Zijn grootheid en aanwezigheid in ons leven. De tieners kregen allemaal de gelegenheid naar voren te komen, en gericht naar het kruis bewust een kruisteken te maken met wijwater. Hierbij konden ze bijzonder God danken, en eraan denken dat ze deel uitmaken van Gods volk.

Mooi nieuws is tot slot dat zich een nieuwe vrijwilliger aansluit bij het Life Teen kernteam, om de avonden mogelijk te maken. Haar naam is Maria Alejandra. Zij komt uit Spanje, en heeft daar jarenlang met Life Teen gewerkt. Ze woont inmiddels met haar gezin in Oosterhout, studeert in Breda, en spreekt al erg goed Nederlands. Welkom bij Life Teen Breda! :)

De eerstvolgende Life Teen avond is op zondag 8 december, van 17.45u – 20.30u. Alle tieners vanaf vormselleeftijd t/m 17 jaar zijn van harte welkom voor de hele Life Teen avond, bij de Eucharistieviering is iedereen welkom.