Life Teen Breda 2019-2020

Afgelopen zondag 5 juli 2020 vond het zomerfeest van Life Teen Breda plaats, dit was de laatste Life Teen Breda bijeenkomst van het 2019-2020 jaar. Tijdens de zomer wordt er gewerkt aan het nieuwe jaarprogramma, en er zal aan het eind van de zomer dan ook een nieuwe pagina worden gemaakt voor het Life Teen Breda-jaar van 2020-2021. Zoveel mogelijk wordt voor de Life Teen Breda bijeenkomsten weer de 2e zondag van de maand aangehouden.

Wél vindt er deze zomer nog een Europees Life Teen zomerkamp-dag plaats, waarbij tieners vanuit heel Nederland en daarbuiten samen komen om het geloof beter te leren kennen, te verdiepen, en samen met elkaar een supergave tijd te hebben. Hier kun je meer informatie vinden over de Europees Life Teen zomerkamp-dag op 3 augustus in Helvoirt en je hiervoor aanmelden. Vanuit de Life Teen Breda groep doen veel tieners mee!

Hier kun je het verslag lezen van de afgelopen Life Teen bijeenkomst op 5 juli, het zomerfeest in Breda.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ben je nieuwsgierig naar Life Teen, denk je dat het misschien iets is voor in jouw parochie, en wil je eens vrijblijvend komen kijken? Neem contact op met Nina Mertens (medewerker tienerpastoraat Bisdom Breda) via nmertens@bisdombreda.nl.  

---------------------------------------------------------------

ALGEMENE INFORMATIE LIFE TEEN BREDA

Iedere tweede zondag van de maand is er een Life Teen avond in Breda, speciaal voor tieners vanuit Breda en wijde omgeving! De avonden beginnen met een eucharistieviering speciaal gericht op tieners, waarna een dynamisch programma volgt waar dieper in het katholieke geloof wordt gedoken en onderlinge vriendschappen worden opgebouwd.

De Life Teen avonden beginnen om 17.45u met een inloop en verwelkomingsmoment. Om 18.00u is er een eucharistieviering, die speciaal voor én met behulp van tieners wordt gevierd. Mensen van alle leeftijden zijn hierbij welkom, al wordt de viering wel speciaal op tieners gericht en mogen zij samen vooraan zitten. Aansluitend is iedereen uitgenodigd iets te komen drinken in de keuken van de naastgelegen pastorie. Na de pauze gaat het tienerprogramma van start in de pastorie, voor tieners vanaf vormselleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Deze zogenaamde 'Life Teen Edge night' voor de tieners begint om 19.15u en staat in het teken van catechese, deelgroepen, spel en creatieve verwerking, en gebed. Voor ouders wordt er een verdiepend parallelprogramma aangeboden in de keuken van de pastorie. Om 20.30u is de avond afgelopen. Neem gerust een vriend/vriendin/familielid mee!

Life Teen Breda is ontstaan vanuit de tienergroep De Postduiven. Het doel van de Life Teen avonden is om tieners bij elkaar te brengen, en hen dichter naar Christus te leiden: dat zij meer leren over God en het katholieke geloof, en wat dat voor hen persoonlijk kan betekenen. Hieraan wordt op dynamische wijze invulling gegeven, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel, creatieve verwerking, en deelgroep gesprekken. Er is altijd een moment van gebed en er is ruimte om op informele wijze vriendschappen op te bouwen.

 

De Life Teen avonden vinden met regelmaat plaats: iedere tweede zondag van de maand (met uitzonderingen daargelaten, zie hiervoor het jaaroverzicht). Dit is altijd in de Laurentiuskerk en pastorie in Breda, maar de doelgroep is nadrukkelijk ook voor tieners uit de regio. Het programma is bedoeld voor middelbare scholieren, ongeveer vanaf vormselleeftijd (11-12 jaar) t/m 17 jaar. De inloop en eucharistieviering vindt plaats in de Laurentiuskerk (Ginnekenweg 333 te Breda), vervolgens verplaatst de groep zich naar naastgelegen pastorie (Ginnekenweg 331).

VOLG LIFE TEEN OOK OP INSTAGRAM: lifeteen_breda

En ga met ons mee op het Europese Life Teen zomerkamp-dag op 3 augustus 2020 in Helvoirt. 

De Life Teen avonden in Breda worden opgezet door het zogenoemde Life Teen kernteam: een enthousiaste groep vrijwilligers uit de H. Familieparochie en regio. Pastoor Lars Peetam, pater Gilbert Razon, en diocesaan tienerwerker Nina Mertens zijn vanuit het pastoraal team en het bisdom betrokken. Naast de Life Teen parochie in Breda zijn er ook Life Teen parochies in Haarlem, Roermond, Maastricht, Amersfoort, en wereldwijd in zo’n 1800 parochies.

Nogmaals aan alle vormelingen, tieners, én alle andere geïnteresseerden: van harte welkom!

(Wil je meehelpen de flyer te verspreiden onder bekenden of in je parochie? Graag! Hij is te downloaden via deze website.)

Bijeenkomsten