Life Teen Breda 2019-2020

De eerstvolgende Life Teen Breda bijeenkomst zou op 5 april zijn, als onderdeel van de diocesane Palmzondagviering voor tieners en jongeren in Breda; voor deze bijeenkomst is een online alternatief aangeboden voor jongeren. Ook voor de tieners van Life Teen Breda zijn we bezig met het uitdenken van online bijeenkomsten; hierover binnenkort meer op deze pagina en de Facebook pagina Jong Bisdom Breda

 

---------------------------------------------------------------

ALGEMENE INFORMATIE LIFE TEEN BREDA

Iedere tweede zondag van de maand is er een Life Teen avond in Breda, speciaal voor tieners vanuit Breda en wijde omgeving! De avonden beginnen met een eucharistieviering speciaal gericht op tieners, waarna een dynamisch programma volgt waar dieper in het katholieke geloof wordt gedoken en onderlinge vriendschappen worden opgebouwd.

De Life Teen avonden beginnen om 17.45u met een inloop en verwelkomingsmoment. Om 18.00u is er een eucharistieviering, die speciaal voor én met behulp van tieners wordt gevierd. Mensen van alle leeftijden zijn hierbij welkom, al wordt de viering wel speciaal op tieners gericht en mogen zij samen vooraan zitten. Aansluitend is iedereen uitgenodigd iets te komen drinken in de keuken van de naastgelegen pastorie. Na de pauze gaat het tienerprogramma van start in de pastorie, voor tieners vanaf vormselleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Deze zogenaamde 'Life Teen Edge night' voor de tieners begint om 19.15u en staat in het teken van catechese, deelgroepen, spel en creatieve verwerking, en gebed. Voor ouders wordt er een verdiepend parallelprogramma aangeboden in de keuken van de pastorie. Om 20.30u is de avond afgelopen. Neem gerust een vriend/vriendin/familielid mee!

Het doel van de Life Teen avonden is om tieners bij elkaar te brengen, en hen dichter naar Christus te leiden: dat zij meer leren over God en het katholieke geloof, en wat dat voor hen persoonlijk kan betekenen. Hieraan wordt op dynamische wijze invulling gegeven, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel, creatieve verwerking, en deelgroep gesprekken. Er is altijd een moment van gebed en er is ruimte om op informele wijze vriendschappen op te bouwen.

 

De Life Teen avonden vinden met regelmaat plaats: iedere tweede zondag van de maand (met uitzonderingen daargelaten, zie hiervoor het jaaroverzicht). Dit is altijd in de Laurentiuskerk en pastorie in Breda, maar de doelgroep is nadrukkelijk ook voor tieners uit de regio. Het programma is bedoeld voor middelbare scholieren, ongeveer vanaf vormselleeftijd (11-12 jaar) t/m 17 jaar. De inloop en eucharistieviering vindt plaats in de Laurentiuskerk (Ginnekenweg 333 te Breda), vervolgens verplaatst de groep zich naar naastgelegen pastorie (Ginnekenweg 331).

Zie hier het jaarprogramma:

 

De Life Teen avonden in Breda worden opgezet door het zogenoemde Life Teen kernteam: een enthousiaste groep vrijwilligers uit de H. Familieparochie en regio. Pastoor Lars Peetam, pater Gilbert Razon, en diocesaan tienerwerker Nina Mertens zijn vanuit het pastoraal team en het bisdom betrokken. Naast de Life Teen parochie in Breda zijn er ook Life Teen parochies in Haarlem, Roermond, Maastricht, Amersfoort, en wereldwijd in zo’n 1800 parochies.

VOLG LIFE TEEN OOK OP INSTAGRAM : LifeTeendePostduiven

En ga met ons mee op het Europese Life Teen zomerkamp, van 3-8 augustus 2020 in Helvoirt.

Nogmaals aan alle vormelingen, tieners, én alle andere geïnteresseerden: van harte welkom!

(Wil je meehelpen de flyer te verspreiden onder bekenden of in je parochie? Graag! Hij is te downloaden via deze website.)

Bijeenkomsten

5 apr 2020 - 16:00 tot 20:00

AFGELAST - Life Teen Breda Palmzondag (online bijeenkomsten LT Breda wordt aan gewerkt, meer info volgt)

10 mei 2020 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (online bijeenkomsten LT Breda wordt aan gewerkt, meer info volgt)

Ginnekenweg 333
14 jun 2020 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda

Ginnekenweg 333
27 jun 2020 - 11:00 tot 20:00

Life Teen Breda (reservering zomerfeest)

12 jul 2020 - 14:30 tot 21:00

Life Teen Breda (afsluiting jaar)

Ginnekenweg 333
3 aug - 8 aug 2020

Europees Life Teen Zomerkamp

Europees LT zomerkamp; Helvoirt