Dankbaarheid tijdens het Life Teen Zomerfeest op 5 juli

9 July 2020

Afgelopen zondag vond het zomerfeest van Life Teen Breda plaats: wat een vreugde en dankbaarheid iedereen weer te zien en in real-life met elkaar Eucharistie te vieren, een heleboel (water)spellen te spelen en samen te eten!

Het was even spannend wat het weer zou doen, maar gelukkig was het om 16.00u zo goed als droog, en konden we dus van start met het actieve tienerprogramma buiten! Met zo’n 20 tieners en ook nog een handvol leiding verzamelden we op de parkeerplaats achter de pastorie, waar allerlei materiaal klaarlag voor een middag vol waterplezier! Maatbekers werden gevuld met water uit gevulde sponzen en natte T-shirts, er was een heuse oberrace met waterbekertjes, een groot flessenvoetbal spel, en natuurlijk een grote afsluiter met vooral veel water en waterballonnen! Niemand is droog gebleven, en dat was precies de bedoeling.

Nadat iedereen weer droog en omgekleed was, begon om 18.00u de Eucharistieviering in de kerk. Inmiddels waren er ook ouders en broertjes/zusjes aangekomen, om deze met ons mee te vieren. Pastoor Lars was op vakantie, en pater Gilbert ging voor in de Eucharistieviering. Hij wist de aandacht van de tieners goed erbij te houden, en liet hen weten hoe belangrijk het was rust te zoeken bij Jezus. De mooie muziek hielp iedereen om de mis nog beter te beleven.

Aansluitend aan de mis was er de maaltijd, waarvoor iedereen was uitgenodigd. Een heel grote bestelling friet werd er gehaald en uitgedeeld, met nog vanalles lekkers daarbij. De tieners konden onderling bijkletsen na elkaar zo’n lange tijd niet meer gezien te hebben, en hetzelfde gold voor de ouders, al bleven zij wat meer bij elkaar op afstand. Ook werd er nog druk gevoetbald en gestoepkrijt. Alle leiding van het kernteam werd nog bedankt aan het eind, en alle tieners werden uitgenodigd voor de Europese Life Teen zomerkamp-dag, die op maandag 3 augustus plaatsvindt in Helvoirt (NL).

God werd gedankt voor het afgelopen schooljaar, dat zeker zijn uitdagingen had, maar ook hele mooie dingen. En Zijn zegen werd gevraagd over de aanstaande zomervakantie. Iedereen was heel blij dat we het Life Teen jaar toch nog op deze manier met elkaar hebben kunnen afsluiten. Na de zomervakantie zal Life Teen weer (grotendeels) iedere 2e zondag van de maand in Breda plaatsvinden, met als aftrap zondag 13 september 2020. Alle tieners zijn alvast van harte welkom; voor de ouders vindt er gelijktijdig een ouderprogramma plaats. Meer informatie volgt richting het eind van de zomervakantie.