God brengt licht in onze duisternis! bij Life Teen Breda

13 May 2020

Afgelopen zondag, op moederdag, kwamen we weer online bij elkaar met dit keer een groep van 10 tieners. Allereerst hoorden we hoe alle moeders verrast waren door hun kinderen, er werden vooral veel ontbijtjes verzorgd! Vervolgens gingen we van start met een superleuke en originele Kahoot! quiz door twee van de tieners gemaakt, waarna het thema van deze avond werd geïntroduceerd.


God brengt licht in onze duisternis
‘God in de zondaar’ was het thema bij Life Teen Breda afgelopen zondag… Dat klinkt misschien een beetje zwaar, maar het is juist een hele mooie en hoopgevende boodschap. Spreker Mari Pablo sprak erover dat helaas niemand perfect is en dat we allemaal weleens fouten maken. Soms kunnen we hierdoor een beetje moedeloos worden, of weten we gewoon niet goed hoe we het een volgende keer beter kunnen doen. Gelukkig wil God uit Zijn liefde voor ons niets anders dan ons vergeven, wil Hij naar ons toekomen om ons uit die duisternis te halen en naar het licht te brengen, en wil Hij ons bijstaan om te proberen het in het vervolg beter te doen. En als God ons vergeeft, wat Hij doet, zouden we dan ook niet onszelf mogen vergeven? Een heel bijzondere manier die we in de katholieke Kerk kennen om Gods vergeving te ontvangen is het sacrament van de biecht, wat in sommige kerken ook nu tijdens deze coronatijd op verantwoorde manier wordt aangeboden.

Hoe zit dat bij mij?
Over dit alles werd vervolgens nog even doorgesproken. Het ging onder andere erover of het gemakkelijker is fouten van anderen te zien, of fouten bij jezelf te zien. En tieners deelden met elkaar over welke stap zij weleens zetten naar anderen, en naar God, nadat ze ergens spijt van hebben. Richting het eind kregen de tieners de opdracht een blaadje doormidden te scheuren; op het ene stuk schreven ze dingen op die hun relatie met God of met anderen hebben beschadigd, op het andere juist hoe ze dingen goed kunnen maken en hoe ze in het vervolg een betere keuze kunnen maken. Vervolgens verscheurden ze het eerste stuk papier, en werden ze uitgedaagd de komende weken wat meer te gaan letten op de opbouwende dingen die ze voor zichzelf hadden opgeschreven.

Gebed en mededeling zomerkamp
Er werd wederom afgesloten met gebed, en het lied Lord I Need You werd tussendoor nog afgespeeld en thuis meegezongen. Als mededeling werd verteld dat er binnenkort duidelijkheid komt over het al dan niet (en in welke vorm) doorgang vinden van het Life Teen zomerkamp in augustus; hierover volgt dus meer binnenkort ook op deze website.