Life Teen Breda trapte weer af met Balloon Bash op 13 september

15 September 2020

De Life Teen Balloon Bash is een feit! Deze werd afgelopen zondag gevierd als aftrap van het nieuwe Life Teen Breda seizoen. Zo aan het begin van het nieuwe schooljaar staat de Life Teen bijeenkomst altijd in het teken van ontmoeting, teambuilding en samen plezier maken. Het is een belangrijk moment om elkaar, en ook de nieuwe vormelingen, te verwelkomen en een ‘thuis-sfeer’ te creëren voor de rest van het jaar.

Natuurlijk begon de avond, zoals altijd, met het hoogtepunt: de viering van de Eucharistie. De Life Teen mis is speciaal gericht op tieners, en tieners zelf maken dan ook actief deel uit van de viering. Het thema vergeving werd aangereikt vanuit de lezingen; dat God ons altijd vergeeft en dat wij Hem daarin mogen volgen door ook anderen telkens opnieuw te vergeven.

Na het pauze-snack-bijkletsmoment in de keuken, begon het tienerprogramma met een terugblik op de zomervakantie. Eerst werd een foto-presentatie getoond op het grote scherm, met hierop telkens bekende tieners van Life Teen Breda. Enkelen die bij de Life Teen kampdag, met als thema ‘Fiat’, aanwezig waren, deelden hun ervaring. Iemand vertelde dat hij, na het deelnemen aan deze dag, bij het maken van keuzes in zijn leven God meer betrekt. Anderen vertelden o.a. dat het fijn was leeftijdsgenoten te ontmoeten die hetzelfde in het leven en geloof staan als zij, en dat het gewoon een hele leuke dag was om mee te maken. Ook andere tieners vertelden nog iets over hun zomervakantie.

Toen ging de Balloon Bash van start! Er werden 3 teams gemaakt en vele ballon-spellen volgden elkaar in hoog tempo op. Tieners deden o.a. hun best hun eigen ballon hoog te houden, terwijl tegelijkertijd die van anderen op de grond te slaan; om ballonnen zo snel mogelijk met een stok in een emmer te krijgen; en uiteindelijk om de ballon van iemand van het andere team kapot te stampen, terwijl die van zichzelf veilig te stellen. Eén team kwam als winnaar eruit, voor hen was er natuurlijk een prijs! De avond werd afgesloten met een kort moment van gebed, om God te danken voor elkaar en voor vriendschappen die Hij ons geeft.

Tijdens het tienerprogramma kwamen enkele ouders buiten bij elkaar voor het parallel ouderprogramma. Ook zij keken samen terug op de zomervakantie, en keken vooruit het nieuwe jaar in, met de gedeelde ervaring van het ouder-van-tiener(s) zijn. Bij de mededelingen sloten zij zich op afstand bij de tieners aan. Het nieuwe jaarthema werd geïntroduceerd: ‘Wires and Robotics’. Dit zal gaan over hoe wonderlijk wij als mensen gemaakt zijn, wie wij zijn, en met welk doel God ons gemaakt heeft. Ook werd het jaarprogramma gepresenteerd, en nog enkele andere activiteiten, waaronder voor de oudste tieners een digitale verdieping over liefde en seksualiteit. Uitgelaten gingen de tieners weer naar huis, sommigen met een prijsje als buit, anderen met een bos gevulde heliumballonnen die ze van het plafond hadden weten te onttrekken :)

De volgende Life Teen Breda avond is op zondag 11 oktober; alle tieners van ongeveer 11-18 jaar zijn welkom!