Life Teen Zomerkamp-weekend

15 June 2021

"Bedankt voor deze heel bijzondere week! Ik ben blij dat ik naar het kamp ben gekomen, het was een erg speciale tijd voor me." Zomaar een reactie van een deelnemer aan het Life Teen zomerkamp, waaraan de afgelopen jaren ook tieners en leiding uit het Bisdom van Breda deelnemen.

En… jawel, ook dit jaar is er weer een Life Teen zomerkamp! Een kamp, helemaal speciaal voor tieners van de middelbare school. Normaalgesproken is het een kampweek met Europees karakter, afgelopen jaar was er vanwege corona één kamp-dag, en dit jaar kunnen we gelukkig weer wat langer samenzijn… en dus vindt van vrijdagmiddag 30 juli t/m zondagmiddag 1 augustus 2021 het Life Teen zomerkamp-weekend plaats!!

Praktische Informatie
Het kamp wordt gehouden bij bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt (NL). Er worden zo’n 50 tieners verwacht vanuit verschillende regio’s en Life Teen parochies uit Nederland. Ook gaat er veel leiding mee vanuit Life Teen Breda. Je hoeft niet naar Life Teen Breda te komen om mee te doen, het kamp is open voor alle tieners t/m 19 jaar*. De leiding is in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers, bestaande uit Nederlandse jongeren, enkele gezinnen, en kamppriesters, waaronder pastoor Lars Peetam uit Breda en kapelaan Jochem van Velthoven uit Terneuzen. Kosten zijn 80 euro per persoon voor het hele weekend (maar mogen nooit een obstakel vormen tot deelname; mocht de bijdrage een probleem zijn, geef dit dan aan via een emailbericht aan de organisatie). Voor het deelnamebedrag krijg je 2 overnachtingen, alle maaltijden en natuurlijk een supergaaf kampprogramma!

Thema en programma
Het thema van dit jaar is New Fire, iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken. En iets wat God ons graag geeft, heel in het bijzonder door de Heilige Geest. De Heilige Geest is krachtig en in staat ons ten positieve te veranderen. De Heilige Geest is ook liefde, en helpt ons God én de mensen om ons heen lief te hebben. Wat betekent dit allemaal voor mij persoonlijk?! En hoe staan andere leeftijdsgenoten hierin? Wat zal God mij persoonlijk willen geven aan ‘new fire’? Over deze dingen zullen de inhoudelijke sessies van het kamp gaan, op een manier helemaal toegespitst op tieners. Daarnaast is er natuurlijk ook volop tijd voor sport en spel, muziek, creativiteit en gezelligheid. Het kampweekend geeft mogelijkheid de vreugde van het katholieke geloof te ontdekken, en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Opgave en verdere informatie
Kun je inmiddels niet wachten om je op te geven? Goed nieuws, want de inschrijving is geopend en er zijn nog plekken vrij! Voor meer informatie en opgave: zie de bijgevoegde flyer en de website van Life Teen Nederland. Volg ook de Facebook pagina van Life Teen Nederland. Geef je zo snel mogelijk op, maar uiterlijk 22 juli 2021. Dit filmpje geeft je een beetje een beeld van het kamp. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Life Teen Breda (lifeteenbreda@gmail.com), of direct met de organisatie van het Life Teen zomerkamp via summercamp@lifeteen.nl. Voel je vrij de flyer, het filmpje, of deze email te verspreiden naar iedereen die het leuk zou vinden te komen.

Hopelijk zien we je op het Life Teen zomerkamp!

*Op de website zie je dat je het liefst de brugklas hebt afgerond voordat je kan deelnemen; dit is anders dan voorgaande jaren. Mocht je nou een jaartje jonger zijn en toch heel graag komen? Superleuk dat je zo enthousiast bent! Geef dit dan aan bij je (kerk)leider of via een emailberichtje aan de organisatie, dan wordt samen gekeken wat passend is.  

 

 

 

 

Bijeenkomsten

30 jul 2021 tot 1 aug 2021 - 14:00 tot 15:00

Life Teen Zomerkamp-weekend van 30 juli t/m 1 augustus 2021

Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt