*Shinen* bij Life Teen Breda op 8 november

12 November 2020

'Zet je licht aan!' Met deze fietsverlichtingsactie wordt het belang van een goed verlichte fiets verkondigd, in deze tijd waarin het vroeg donker wordt. Pastoor Lars maakte handig gebruik van deze slogan bij zijn preek afgelopen zondag bij Life Teen Breda, waar het Evangelie centraal stond van de vijf verstandige en de vijf domme bruidsmeisjes.

Het was de taak van de bruidsmeisjes om de bruidegom bij te schijnen, na de onderhandelingen over de bruidsschat, op weg naar de start van het bruidsfeest. Hierbij was licht bijna letterlijk van levensbelang; straatlantaarns en dergelijke waren er immers nog niet. Enkele bruidsmeisjes waren goed voorbereid door de essentiele olie mee te nemen, en waren klaar de bruidegom te ontvangen. Zo mogen ook wij ons goed voorbereiden om de Heer te ontvangen. Dit kunnen we doen door een goed leven te leiden, mensen te helpen, liefdevol te zijn, naar Jezus' voorbeeld. Hiermee kunnen wij een licht zijn dat schijnt in het donker!

Als challenge kregen de tieners na de Heilige Mis dan ook mee om komende tijd te *shinen*! Hiervoor kunnen ze hun ouders of een goede vriend(in) vragen waar ze goed in zijn, wat een sterk talent van ze is. En vervolgens kunnen ze dat genoemde talent op een manier inzetten, waarop ze *shinen* voor anderen; niet perse waarmee ze groot in de belangstelling staan, maar waarmee ze een lichtpuntje zijn voor anderen, en iets van de vreugde en liefde van Jezus in deze wereld brengen.

Er was dit keer geen aansluitend tienerprogramma ivm de aangescherpte coronamaatregelen; we hopen dat dat de volgende keer wel weer kan. De volgende Life Teen Breda avond staat gepland op zondag 13 december 2020.