Cursus Diaconale Journalistiek valt in de smaak

25 oktober 2017

De cursus Diaconale Journalistiek die onlangs plaatsvond in Zeeland, viel in de smaak. In vier avonden werden acht cursisten journalistiek bijgespijkerd zodat zij beter in staat zijn hun diaconale nieuws te schrijven en te delen. Enkele reacties van de deelnemers.

“Zeer aangenaam”

Petra Marijs heeft de cursus als “zeer aangenaam” ervaren. Petra: “De cursusavonden waren goed verzorgd, de gastsprekers vertelden op een actieve manier; de besproken onderwerpen zijn van deze tijd. Ik heb zeker bijgeleerd en zal dit ook toepassen bij bijvoorbeeld het schrijven van een bericht op onze Facebookpagina. Ik heb me voorgenomen om zelf actief bijpassende foto's te maken voortaan.”

Uit de praktijk

Marloes Rijk: “Ik vond het een interessante en leerzame cursus omdat mensen echt uit de praktijk over hun vakgebied komen vertellen. In het vervolg bij het maken van een artikel heb ik iets aan de stof die behandeld is, ook de reader is handig als naslagwerk.”

Caritas

“Deze cursus maakte indruk op mij!” reageert Ilona spontaan. “Alhoewel ik de eerste avond heb moeten missen, vond ik het nuttig, interessante gastsprekers, soms was het vermaak van de bovenste plank, gedwongen back-to-basic te denken én gezellig. Ik vond het echt een aanrader voor al diegenen die iets met communicatie doen binnen hun Caritas. Hoe communiceer je en met welke middelen? Via bijvoorbeeld Facebook of in de krant met een foto erbij, hoe zit het met je website? Enfin, stof genoeg om over na te denken en door te geven aan de andere leden van de caritaskern om samen te kijken hoe we verder willen.”

Derde cursusreeks

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een derde cursusreeks begin 2018. Voor meer informatie over de cursus Diaconale Journalistiek, kan contact worden opgenomen met het project Parochies aan de slag voor kwetsbaren.