Goede Voornemens bij Life Teen Breda op 10 januari

14 January 2021

Life Teen Breda is afgelopen zondag van start gegaan in dit nieuwe jaar, met het vieren van de Heilige mis speciaal voor tieners. We vierden de Doop van de Heer, de afsluiting van de liturgische kersttijd, en mochten dat nog doen in een sfeervol versierde kerk! Ook werden er goede voornemens gemaakt...

Altijd geliefd
Pastoor Lars stond in de preek stil bij de woorden van God, die bij de Doop van Jezus worden gesproken: “Gij zijt mijn Zoon, mijn veelgeliefde; in U heb Ik welbehagen” (Marcus 1, 7-11). Hij herinnerde ons eraan dat God onze Vader deze woorden ook over iedere gedoopte uitspreekt, ook over ons. Of we het zelf geloven of niet, of we het voelen of niet, wij zijn Gods veelgeliefde. In deze vreemde tijd van veel teleurstellingen kan dit soms naar de achtergrond verdwijnen, en kunnen somberheid, eenzaamheid of verdriet misschien de overhand krijgen. Maar laten we deze woorden van God voor ieder van ons niet vergeten, de realiteit hiervan dieper ontdekken, en Zijn liefde ervaren in ons leven. Als wij weten dat we Gods geliefde zoon of dochter zijn, vult dat ons hart en kunnen we Gods liefde ook verder uitdelen.

Goede voornemens
Verder stonden we natuurlijk ook stil bij de start van 2021: een nieuw jaar vóór ons, met alle mooie of misschien ook moeilijke avonturen die daarbij horen, maar altijd met Gods leiding en zegen. Een reden voor vreugde en dankbaarheid dus. Na de Heilige Mis bleven de tieners nog even in de kerkbanken zitten. Goede voornemens bleken niet erg veel gemaakt te zijn door de tieners, al waren er een paar die een poging gingen doen. Het Life Teen team had iets bedacht hen hierbij te helpen. Iedere tiener kon bij het verlaten van de kerk een ‘goody-bag’ meenemen, met daarin allerlei spulletjes die kunnen helpen bij goede voornemens dit nieuwe jaar, en ook gewoon met wat leuke extraatjes om de tieners een beetje te verwennen in deze gekke tijd.

Goody-bag!
Iedereen kreeg een flesje met wijwater, zodat ze ook thuis een kruisje kunnen maken hiermee ter herinnering aan hun Doopsel; een glaasje met waxinelichtje, wat een mooi gebruik is om aan te steken tijdens gebed, of wat ons kan herinneren aan Jezus’ licht wanneer het even donker lijkt; een Evangelie bijbelboekje, zodat ze iedere dag een klein stukje van Gods Woord kunnen lezen; een huiszegen, met de vraag ook voor hun eigen gezin te bidden in deze tijd waarin ze heel dicht op elkaar leven; een kaartje om iemand anders een plezier mee te doen; een armbandje met een bemoedigende of uitdagende (bijbel)tekst op, om te dragen en zo dagelijks herinnerd te worden aan hun waarde en Gods liefde; en verder nog wat lekkere snack dingetjes om gewoon een momentje van te genieten.

Wie weet brengt dit nog wat extra inspiratie voor goede voornemens in dit nieuwe jaar…? In elk geval een heel gelukkig en gezegend Nieuwjaar gewenst!

 

Aanstaande (online) bijeenkomsten

  • De volgende Life Teen Breda vindt plaats op zondag 7 februari 2021 (dit keer dus op de 1e zondag van de maand, ivm carnaval de 2e zondag, al zal dat dit jaar niet echt gevierd kunnen worden). Dit keer zal wederom alleen de Heilige Mis gevierd worden, i.v.m. de coronamaatregelen. Hopelijk kunnen we in het voorjaar wél weer het aansluitend tienerprogramma in de pastorie houden… In elk geval van harte welkom!
  • Zin in wat sociale interactie, ook al is dat dan online?! Op zondag 24 januari wordt er in de middag een landelijke online tienergroep-dag gehouden, georganiseerd door het bisdom Haarlem-Amsterdam. Hier kun je er meer over lezen en je aanmelden (dit kan ook met een vriendengroep of individueel).
  • Verder zijn alle tieners (en jongeren) van 16 jaar en ouder uitgenodigd voor de online WJD@home bijeenkomst, die online gehouden wordt op zondag 31 januari. Hierbij wordt stilgestaan bij het huidige jaarthema en alvast vooruitgekeken naar de WJD in Portugal in 2023. Meld je hier aan!

 

Impressie Life Teen Breda 10 januari 2021